7 Ocak 2008 Pazartesi

HALI DEKORASYONU

“Yılın Markası” ödülünün de verildiği panelde konuşan Kaşmir Halı İcra Kurulu Üyesi U. Naci Topçuoğlu, 2007 yılının en iyi markası seçilmelerinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

“Özellikle son yapılan, her 690 YTL alışveriş yapana yarım Cumhuriyet Altını promosyon kampanyamızın diğer promosyon kampanyalarından farklılaşması, pazarlama uygulaması olarak sektöre yeni bir boyut getirmesi, yılın markası seçilmemizde temel etken olmuştur. Öncelikle Kaşmir Halı, ürün kalitesi, fiyat politikası ve tasarım anlamında diğer halı firmalarından farklılaşmayı başarmıştır. Türkiye genelindeki yaygın satış ağı, ürüne ulaşmayı kolaylaştırırken, reklam kampanyaları da ürünü desteklemiştir.”

Kaşmir Halı’nın yeni projelerinden de bahseden Topçuoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Kaşmir Halı, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da da yeni bir yapılanma içine girdi; markalaşma çalışmalarımıza hız kazandırdık. İki sene gibi kısa bir sürede Türkiye’de pazarda bilinen markaların başında gelmek önemli bir başarı. En kısa zamanda yeni projelerle Kaşmir Halı’yı tüketiciyle buluşturacağız. Kaşmir ailesini yeni ürünlerle genişleterek tüketicinin farklı ihtiyaçlarını karşılayabileceği konsept mağazalar oluşturmaya başlıyoruz.”

2005 yılında faaliyete geçen Kaşmir Halı, Türkiye’deki pazar liderliğini en kısa zamanda Avrupa’ya da taşımayı hedefliyor. 60.000 m2 alanda kurulu olan Kaşmir Halı yılda 6 milyon m2 üretim kapasitesine sahip bulunuyor. 2008-2009 yıllarında üretimini 12 milyon m2’ye çıkarmayı hedefleyen Kaşmir Halı, 21 farklı kalitede üretim yapıyor.

Dünya standartlarında ve üstün teknolojiyle üretim yapan Kaşmir Halı, misyonunu ise “Her bütçeye ve her beğeniye yönelik olarak, geniş ebat, geniş desen ve renk çeşitleriyle üretimden satışa ve satış sonrası hizmete kadar her aşamada yüksek kalite” olarak açıklıyor. Kaşmir Halı, Türkiye’de 12 bölge bayii ve 1200’ün üzerinde satış noktasıyla hizmet veriyor.

ZEMİN DEKORU3 -GRANİT

Eski çağlarda üretimi ve işlenmesi çok zor şartlarda gerçekleştirilen granit, günümüzde gelişmiş metodlarla üretilmekte ve ilen teknoloji ile işlenerek mimari projelerde belirtilen boyut ve formlarda yapı sektörünün gereksinimlerini karşılamaktadır. Böylelikle mimarlar, iç mimarlar ve dekoratörler yapıların zemin döşemelerinde granitin geniş doku ve renk skalasından yararlanarak istenilen boyutlarda doğal, sağlam ve estetik bir yapı malzemesi kullanabilme olanağına kavuşmaktadırlar.

Modern mimaride yapıları dış etkenlerden koruyan granit, yapı içi iklimi muhafaza etmesi, periyodik bakımlara ihtiyaç duymaması ve yıllarca ilk günkü görüntüsünü sürdürmesi özellikleriyle kullanım alanı gittikçe artan malzemeler arasında ön sıralarda gelmekte. İri damarlı bir kaya olan granit, çok sert olması nedeniyle mutfaklar için en ideal malzemedir.

Doğal ve hijyenik bir malzeme olan granit estetik görünümü ile de tercih edilen bir yapıya sahiptir. Ultraviyole ışık etkilerine karşı dayanıklı olan ve renk kaybetmeyen granit, uzun yıllar doku ve rengini koruma özelliğine sahiptir. Isıdan etkilenmeyen ve yangına karşı dayanıklılığı çok güçlü olan ürün, özel bir periyodik bakım gerektirmez. Doğal granit renk ve doku zenginliği, estetik görünümü, dayanıklılığı, uzun ömürlü yapısı ve periyodik bakım gerektirmeyişi ile her geçen gün daha fazla aranan ve tercih edilen bir yapı malzemesi olma özelliğine sahiptir.

Doğal granit ince bir kaplama malzemesi olmayışının yanı sıra masif bir malzeme olup uygulanacağı yer ve projedeki kalınlığa uygun olarak kesilebilmekte ve proje bazında ölçülenin Temizliği özel bir malzeme gerektirmeksizin yapılabilen granit günlük temizlik malzemeleriyle temizlenir. Bıçak darbeleri, sert ve ağır malzemelerin düşmesi ile kesilip, çizilmez ve yanmaz.

Değerli taş sektöründe çok önemli kalemlerden biri olan granit, özellikle desen ve dayanıklılık açısından titizlik gerektiren işlerde kullanılır.
Binaların içinde yer döşemesi, duvar kaplaması, basamak, sütun, şömine, mutfak ve banyo kaplaması olarak yaygın şekilde kullanılan bu malzeme, dayanıklılığı nedeniyle kaldırım ve döşeme taşı olarak da kamusal alanlarda kullanılmaktadır.

ZEMİN DEKORU2 -MERMER

Mermer, sert bir yapı malzemesi olduğundan iklim koşullarından ve ısı değişikliklerinden aşırı derecede etkilenmez. Ayrıca uygulandığı yapıyı dış etkenlerden koruyan bir malzeme olduğu için hijyenik yapılarıyla mikrop barındırmama özelliğine de sahiptir. Klasik tarzda döşenmiş bir mekânda tam parlak olmayan yarı parlak görünümdeki karo veya eskitme olarak tabir edilen antik döşemelerdeki yarı mat parlaklık, modern döşenmiş bir mekânda yerini tam parlak olarak hazırlanmış döşeme ve karo türü malzemelere bırakır. Cilalı ürünler uzun yıllar parlaklığını koruyabilen bir yapıya sahip oldukları için herhangi bir bakım gerektirmezler ve temizlikleri oldukça kolay uygulanır.

Döşeme ve kaplama dışında binaların iç ve dış mekânlarında gerçekleştirilecek uygulamalar için de uygunluk gösteren bu malzeme; cila, çekiçleme ve eskitme gibi çok çeşitli yüzey şekillendirme uygulamaları sayesinde hiçbir malzemenin sağlayamayacağı dayanıklılık ile zengin bir tasarım seçeneği oluşturur. Özellikle hamam mimarisi denildiği zaman akla gelen mermer, iç ve dış mekânlarda uygulama sonucu elde edilen görüntü ve renk çeşidi ile oldukça dekoratiftir. Antik çağların modern anlayışla birleştiği temizliği hayli kolay olan bu malzemenin deterjanlı bir bezle silinmesi ve yılda bir kez olmak üzere özel taş cilasıyla cilalanması yöntemi ile bakımı hayli kolaydır.

ZEMİN DEKORU1

Ev zeminin plastikle kaplamak 40 yıl önce ortaya çıkmış bir çözüm. Bakımı çok kolay ve yoğun kullanıma karşı dayanıklıdır. Günümüzde zemini plastikle kaplamaya, vinil (PVC) kaplama deniyor. PVC kaplama dendiğinde aklınıza sade ve işlevsel bir zemin geliyorsa, günümüzdeki PVC kaplama seçeneklerine daha yakından bakmanız gerekir. Artık her bütçeye, dekora ve zevke göre vinil kaplama seçeneği mevcut.

Üretim aşaması sırasında istenen varyasyonları yapmak mümkün. Vinil kaplamanın en büyük özellikleri, boşluksuz, sürekli bir görüntüsü olması, ahşap gibi emiciliği olmaması ve seramikte olduğu gibi birleşme çizgilerinin oluşmamasıdır.

Deri gibi zemini saran yapısı sayesinde kolay bakım yapılır. Vinil, alternatif olarak üretilen tek zemin kaplama çözümü değildir. 19. yüzyılın ortalarında ilk olarak kullanılan linoleum günümüzde de halen kullanılmaktadır.

Keten tohumu yağı, talaş, reçine, kireçtaşı ve pigmentlerden hem parçalı olarak hem de kağıt halinde üretilmişti. 60′larda hem mutfaklarda hem de banyolarda yaygın olarak kullanılıyordu. Linoleumun dezavantajı periyodik aralıklarla balmumu istemesiydi. Bu sebepten dolayı bakımı daha kolay olan PVC kaplamanın yolu açıldı.

Pvc’nin temel özellikleri
PVC’ye (polivinil klorid) çeşitli bileşimler eklenerek, ürüne renk, esneklik ve parlaklık gibi özellikler katılmaktadır.

PVC kaplamanın ana elemanı vinil tabakasıdır. Bir sıvı ile karıştırılan vinil rulo haline getirilerek zemine ince bir tabaka olarak yayılır. Daha sonra bu sıvı plastik, ısı ve havaya maruz bırakılır ve zemin sertleşir.

Bu şekilde üretilen vinil tabakası 18, 27, 36 cm2′lik parçalara bölünebilir. Bu çeşit vinil kaplamaya homojen denir, çünkü bütün zemin baştan aşağı aynıdır. Vinil parçalarının sentetik dolgularla birleştirilmesi ile dekoratif PVC kaplamalar (VCT) ortaya çıkar.

Bu tarz PVC kaplamaların saten cilası olduğu için periyodik olarak parlatılmaları gerekir. Dekoratif elemanlar, PVC kaplamanın içinde olduğu için yoğun kullanma sonucu aşınmazlar.

Aşınmaya dayanıklı PVC kaplamanın bünyesine karıştırılarak elde edilen dekoratif renkler ve desenler sınırlıdır. PVC zemin kaplama malzemesine dekorasyon varyasyonları katmanın yolu, üretim aşamasında baskı teknolojisinden yararlanmak ve farklı katlar oluşturmaktır. Bu üretim şekli heterojendir.

Katlı üretimde, önce köpük plastikten oluşan bir tabaka oluşturulur. Kireçtaşı ve kilden oluşan lifli bir tabaka, plastik tabakayı desteklemek için onun arkasına yapıştırılır. Çekirdek bölümün üzerine çekilen ince bir PVC tabakaya ise dekorasyon desenleri verilir. Dekoratif desenleri içeren bölümün üstüne ise yeni bir vinil tabak eklenir, bunun amacı desenleri aşınmadan korumaktır.

Bu son kat sayesinde PVC zemin cilaya ve bakıma gerek duymaz ve korunmuş olur. Bu tabakanın sağlamlığı hem zeminin görünüşü hem de kalıcılığı açısından önem taşır. Bazı PVC kaplamalarda urethane ile modifiye edilmiş plastik kullanılır ve böylece daha yüksek dayanıklılık sağlanır.

Çekirdek tabaka ve arkalık tabakası arasına laminat tabaka yerleştirilerek sağlamlığı arttırmak da kullanılan bir yöntemdir. Katlı vinil, hem parçalı hem de tabaka formunda üretilmektedir. Parçalı vinil, biraz daha kolay döşenir ve evinin zeminini kendi döşemek isteyenler bunu tercih ederler. Fakat parça vinilde desen çeşidi daha azdır.

DUVAR DEKORASYONU

Ev dekorasyonuna yeni bir boyut kazandıran Fashion, adı gibi modayı duvarlarınıza yansıtıyor. Farklı duyguları yansıtmak için 4 farklı gruba ayrılmış renk grupları bulunan Fashion kartelasından tek bir rengi seçebileceğiniz gibi, farklı gruplardan seçeceğiniz renklerle de değişik kombinasyonlar yaratabilirsiniz.

Fashion’ın büyülü dünyasında her duyguya, her duvara özel bir renk var…

Bir ihtiyaç boyası olmayan, modayı duvarlara taşıyan Fashion, niş bir ürün grubu olması ile dikkat çekiyor. Sadece duvarlara değil ruha dokunan Fashion Boya’da 4 farklı renk grubu yer alıyor. Masum Dokunuşlar, Yeniden Uyanış, Gecenin Asaleti ve Doğanın Coşkusu serilerinden biri mutlaka sizi yansıtacak.

Dekorasyonda zerafetin sadelikten geçtiğine inananlar için geliştirilen ve tüm renkleri güneşin ışığını en parlak haliyle yansıtan Fashion Masum Dokunuşlar serisi, hem duvarlarınızı hem de günlerinizi aydınlatacak. İnci tanesi, Fantazya, Melek kanadı, Peri masalı ve Kumdaki iz isimleri ile yansıyan renkler, duvarlara masum bir dokunuş sunuyor.

Ruhunuzu beslemenin ve rahatlamanın tek yolu müzik değil kuşkuşuz. Fashion Yeniden Uyanış serisindeki yumuşaklığından ödün vermeyen neşeli renkler, ruhunuzu tazeleyerek her güne sanki yeniden doğmuş gibi başlamanızı sağlayacak. Cennetin kapısı, Sabah kokusu, Su damlası, Taze düşler ve Buz saçağı renkleri seride yeniden uyanışı yansıtıyor.

Pırıltılı bir gecede mum ışığı ya da loş lambalarınızla benzersiz bir atmosfer yaratmak mı istiyorsunuz? Göz kamaştırıcı çekiciliğin tüm renklerini duvarlarınızda görmek için, yoğun duyguların temsilcisi, sofistike mekanların vazgeçilmezi olan Fashion Gecenin Asaleti serisinin renkleri, Gizemli bekleyiş, Kadehteki iz, Düş bahçesi, Karanlığın büyüsü ve Fırtınanın öncesi.

İster ilkbahar olsun, ister kış, her mevsimin en parlak ve neşeli renkleri ile birbirinden pozitif mekanlar yaratmaya ne dersiniz? Fashion Doğanın Coşkusu ile her yeni güne yeni bir umut, yeni bir mutlulukla uyanmanın keyfini yaşayacaksınız. Sabah ışıkları, serin sular, ilkbahar kokusu, gün batımı ve kar tanesi renkleri ile doğanın coşkusunu evinizde hissedin.

Hayallerin gerçek yansıması Fashion ayrıca, içeriğinde bulunan antimikrobial maddeler ile duvarlardaki küf ve mantarları 10.000 kat daha fazla engelleme özelliği ile de dikkat çekiyor.

DEKORDA YALITIM SİSTEMİ

Binalarda ısı yalıtımı ile yapılan araştırmalar da bazı ilginç sonuçlar alındı. Belli bir yer, yapı ve aynı kalitedeki 20 daireli kaloriferli bir apartmanda bir kış boyunca oda sıcaklıklarını 19 derecede tutmak için hesap sonuçlarına göre, 45 ton fuel-oil gerekiyor. Böyle bir apartmanda yakma sonucu elde edilen enerjinin ortalama yüzde 16’sı bacadan yüzde 12’si çatıdan ve yüzde 22’si kapı ve pencerelerden, yüzde 25′i duvarlardan, yüzde 5′i de zemin döşemesinde kayboluyor. Bu değerlere göre, sadece duvar, zemin ve çatıyı tecrit ederek yüzde 42′lik bir tasarruf sağlamak mümkün. Günümüzdeki mevcut teknoloji ve malzemelerle yapıların yüzde 30-40 oranında ısı tasarrufu sağlayacak biçimde oluşturulması halinde iki ile üç yıl içerisinde ilave harcamaların amorti edilebileceği hesaplanmaktadır. Yüzde 70 ile 80′lere varacak biçimde ısı tasarrufu yapılması halinde normale göre yapılan ilave masraflar beş veya altı yılda kendisini amorti edebiliyor. Türkiye’de binaların yüzde 20’sinde ancak yalıtım yapılabiliyor. Bu konuda ciddi sorunlar bulunuyor.

TÜBİTAK araştırmalarına göre, İstanbul’da bir kısım konut sahibi aynı iklim koşullarında Almanya’da aynı büyüklükteki konut sahibinden 2 kat, Amerika’daki konut sahibinden 2.5 kat, İsveç’teki konut sahibinden 3.6 kat, daha fazla yakıt tüketip daha fazla para ödüyor. Konutlarda izolasyonun yetersiz olduğu görülüyor. Ülkemizde bina izolasyonuna verilen önem henüz batı ülkelerinin çok gerisinde. Bu nedenle yalıtımın en çok gerektiği yerler olan çatı, zemin döşeme, bodrum tavanları ve geçit üstü döşemeleri, yapı teknolojisinin gelişimine paralel olarak üretilen malzeme tüketimi oldukça düşük. Kişi başına düşen izolasyon malzemesi tüketimini diğer gelişmiş ülkelerle kıyaslarsak durum gözler önüne çıkıyor. İsveç’te kişi başına izolasyon malzemesi tüketimi yılda 1.03 metre, Almanya’da 0.33 metre, Kuveyt’te 0.13 metre iken, Türkiye’de ise yılda kişi başına 0.0 m.

YALITIM YETERSİZ

Isı yalıtımı yapılmış konutlarda enerjide tassarruf büyük olmaktadır. Örneğin, 100 metrelik bir çatısı olan yapıda bir kış sezonunda İstanbul’da 8cm, çatı izolasyonu yapılması halinde 7 ton kömür tasarruf edilirken, aynı tip yapıda Eruzurum’da 12cm izolasyon ile 18 ton kömür tasarruf edilebiliyor. Duvarlarda da ısı yalıtımı yapılması halinde bu tasarruf çok daha fazla oluyor.

EV DEKORDA ARMATÜR ŞIKLIĞI

Slope Armatür Serisi’nin eğimli gövdesi ve çıkış ucu, banyo mekanlarına ilginç bir estetik vurgu katmasının yanı sıra, kalite ve güvenlik koşullarını da mükemmel bir şekilde yerine getiriyor. Isı ve debi ayarlı kartuşu ile kullanım kolaylığı getiren Slope, su ve enerji tasarrufu da sağlıyor.

Armatür serisiyle uyumlu Slope Aksesuar Serisi de banyoda bütünsel bir çizgi yaratıyor. Hava ve suyu karıştıran “honeycomb” perlatör sayesinde de yumuşak bir su akışı ve su tasarrufu sağlanıyor.

Honeycomb perlatör
# Özel bal peteği şeklinde tasarıma sahip.
# Suyu hava ile karıştırarak yumuşak bir akış sağlıyor.
# Su ile gelen kireç parçacıklarının meydana getirdiği tıkanmaları önlüyor.
# Su tasarrufuna katkı sağlıyor.

Slope banyo bataryasında “honeycomb perlatör” kullanılıyor.

Slim (ince) perlatör
# Tasarımı sayesinde daha küçük çıkış ucuna sahip armatürlerde kullanılabiliyor.
# Suyu hava ile karıştırarak yumuşak bir akış sağlıyor.
# Su tasarrufuna katkı sağlıyor.
# Suyun sıçramasını engelliyor.
# Kireç oluşumundan kaynaklanan tıkanmaları engelliyor.

Slope ankastre banyo / duş, ankastre banyo ve lavabo bataryalarında “slim perlatör” kullanılıyor.

Isı ve debi ayarlı kartuş
Maksimum enerji tasarrufu: Kartuş üzerinde bulunan kırmızı halka ile suyun sağlayabileceği maksimum ısı belirleniyor. Bu teknik ayrıntı sayesinde fazla sıcak su kullanımı önlenerek enerji tasarrufu sağlanıyor. Ani sıcak su akışıyla yanma riskini ortadan kaldırdığı için de son derece güvenli.

Maksimum su tasarrufu: Armatürlerde kullanılan özel kartuş sayesinde suyun maksimum akışı sınırlandırılabiliyor. Normal bir kartuşun 3 bar basınç altında 20 lt/dk. su akışı sağlıyor olmasından dolayı %90′a ulaşan su tasarrufu sağlanabiliyor.

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri San. ve Tic. A.Ş. Artema Armatür Grubu
Adres: Büyükdere Cad. No: 193 34394 Levent İstanbul
Tel: 0212-339 90 00

SERAMİK DEKOR

Antibakteriyel Seramik



diğer bir özellik de anti-bakteriyel ve kolay temizlenebilir olması. Opsiyonel olarak sunulan bu özelliklerden biri olan kolay temizlenme özelliği/easy clean, seramik yüzeyinde kullanılan suyun yüzeyden daha hızlı akmasını sağlıyor. Bu özellik, ürünün dayanıklılığını artırırken yüzeylerin bakımını da kolaylaştırıyor. Anti-bakteriyel özellik, sağlığın çok daha önem kazandığı mekanlarda yüksek hijyen seviyesini koruyor. Anti-bakteriyel yüzeyli seramikler, bakteri oluşumunu yüzde 99 azaltan sırla kaplanıyor. Rainbow ürün serisinde opsiyonel olarak sunulan sır kaplama özelliği sayesinde seramik karo yüzeyi 24 saat süresince bakterileri barındırmıyor.

Serinin, mat, parlak ve kaydırmaz/anti-slip yüzey seçenekleri bulunuyor. Farklı boyut seçenekleri, seramiklerin hem duvarda hem de zeminde kolayca döşenmesini sağlıyor. Seramikler porselen bazlı olduğu için de dış mekânların kaplamasına son derece uygun. Su emme derecesi yüzde 0,5’in altında olması nedeniyle de Kaleseramik’in bu yeni ürün serisi dona karşı dayanıklı. Seride tüm ebatlar 6 mm kalınlığında ve sadece 30×30 ebadı 7.8 mm olarak üretiliyor. Bütün mozaik ürünler, 30×30cm’lik arkadan uygulanmış plastik file taşıyor. Bu özelliği de yeni serinin dış mekân kullanımında verimlilik, uygulamada ise kolaylık getiriyor.

NETTEN DEKOR DÜNYASI

Bilgisayarınızın başından kalkmadan yeni bir avize seçmeniz, ya da koltuk takımınızı yenilemeniz mümkün. Hatta bütün evinizi baştan aşağı dekore edip bunu yaparken bir iç mimardan online dekorasyon danışmanlık hizmeti de alabilirsiniz. Size bu imkanları ocak ayından beri hizmet veren evimizinherşeyi.com web sitesi sağlıyor.

Sitenin amacı, Türkiye’nin her yerine online siparişle 24 saat içinde istenilen eşyaları ulaştırmak. Lambadan beyaz eşyaya, yatak örtüsünden plazma televizyona kadar 2 binden fazla ürün var. Panasonic, Toshiba, Loewe, LG, Pioneer, Hyundai, Motorola, Nokia, Samsung, Miele, Elektrolux, Kenwood, Budun ve General Electric ulaşabileceğiniz markaların birkaçı. Bazı ürünleri de ilk kez burada görmeniz mümkün. Örneğin; Miele’nin yağsız çalışan fritözü gibi.

Sitede online mimari çözüm desteği sağlayan bir link de var. Mar Mimarlık’ın uzmanları, sizden gelen soruları yanıtlıyor. Evinizi baştan aşağı dekore etmek isterseniz, Mar Mimarlık ile bir araya gelerek profesyonel hizmet de alabilirsiniz. Bu fırsatlardan ücretsiz yararlanmak için siteden bir kez alışveriş yapmanız yeterli. Ödemeleri havale veya kredi kartıyla yapabilirsiniz. 2 yıl garantili ürünler, ücretsiz kargoyla Türkiye’nin her yerine 24 saat içinde teslim ediliyor.

BOYAMA DEKORU

Fosforix’in ışığı gördüğünde yansıtarak parlayan halk arasında fosforlu boya diye bilinen boyadan farklı bir ürün olduğunu belirten Aydıntaş Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Orhon, bu ürünün doğal ortamdan veya ışık enerjisinden almış olduğu ışığı karanlıkta veren bir boya olduğunu bildirdi.

Karanlıkta ışık veren boya dışında PVC, akrilik, polyester, cam gibi alanlarda da kullanımı mümkün olan bu hammadde, minerallerin değişik koşullar altında “aktivatör” denilen yabancı maddelerin etkileşimi sonucu geliştiriliyor. Bünyesine aldığı ışığı ürünün özelliğine ve ışık miktarına bağlı olarak 1 saat ile 24 saat arasında geri veren bu boyanın şarj-deşarj olayı 10 yıl boyunca devam ediyor.

Depremden kaçışlarda tedbir
Fosforıx Pıgment’in Türkiye’de ilk ve tek üreticisi olduklarını söyleyen Aydın Orhon, Fosforix Boya’nın özellikle deprem ve yangında oluşabilecek elektrik kesintileri sonucu insanların bulundukları mekandan çıkışlarını kolaylaştırması bakımından önemli bir tedbir olduğunun altını çizdi.

Fosforix Pigmentle oluşturulan ürünler bununla da kalmıyor bir de karanlıkta ışık veren kilit parkeler var. Parkelerin ortasına fosforix pigmentle eklenen ok figürleri evde, bahçede kolidorda yön tayinimizi kolaylaştırıyor.

Beş farklı renk mevcut
Orjinal rengi yeşilimsi sarı olan boyanın sarı, kırmızı, yeşil, mavi ve oksit sarı olmak üzere 5 farklı renk seçeneği var. 1-3 Kg plastik veya teneke kutularda satışa sunulan Fosforix Boya Lum Eko’nun 1 Kg fiyatı 16 dolarken, erken kuruma özelliği de taşıyan Fosforix Lum Slz’nin 1 Kg fiyatı 72 dolardan satışa sunuluyor.

BANYO DEKORU

Şeffaf dokularıyla dikkat çeken gliserinli sabunlar artık çeşitli renklerde ve formlarda üretiliyor. Şekeri andıran bu çekici sabunlarla banyonuza daha estetik ve ve romantik bir görünüm kazandırabilirsiniz. Bunun için kalp şeklinde bir kaç küçük sabun ve ip yeterli olacaktır.

Öncelikle sabunlarınızı dikey bir şekilde tutup bir şişin yardımıyla tam ortalarından bir delik açın. Daha sonra ipi bu deldiğiniz noktadan geçirip kalplerin üst ve altlarından düğüm atarak sabitleyin. En üst kısmını ise dilediğiniz yere asabilmek için ilmik şeklinde tekrar düğümleyin. Rengarenk kalplerle hazırladığınız dizinin banyonuzdaki en hoş detaylardan biri olacağından kuşkunuz olmasın.

Kurabiye kalıplarıyla minik mantar sabunlar hazırlayabilirsiniz. Son derece kolay olan bu uygulama için gerekli olan malzemeler ise dilediğiniz renk ve büyüklükteki sabunlar ve kalıp. Bu arada sabunları yeni satın alınmış ve ambalajlarının henüz açılmamaış olması gerektiğini de hatırlatalım. Zira, önceden açılmış sabunlar kısa zamanda kuruyabileceği için kalıpta biçim verirken hayli zorlanabilirsiniz.

Ambalajını çıkardıktan sonra kalıbınız sabunu üzerine yerleştirip hafifçe bastırın. İşte size yepyeni bir sabun!

Banyonuzu rengarenk, mis kokulu keselerle süsleyebilirsiniz. Bu türden hoş bir detay için size gerekenlerse arzu ettiğiniz renklerde sabun ve tül kumaş. Sabununuzu bir kaşık yardımıyla küçük parçalar bölün. Daha sonra bunlara uygun renklerde küçük keseler dikip sabunları içine koyun ve ağzını büzerek sabitleyin. Artık keseniz hazır. Ayrıca kullandığınız kumaşa uygun renklerde mumlar alıp banyonuzu daha çekici kılabilirsiniz…

BAHÇE DEKORU

Belçika’dan ithal edilen Le Prince Jardinier marka bahçe aksesuarları, bahçe düzenlemesinde hissedebileceğiniz en yüksek konforu sunuyor. Ürünlerde kullanılan malzemeler ve tasarımlar bahçede çiçek dikmeyi, mutfakta pasta yapmak kadar keyifli bir etkinliğe dönüştürüyor.

Le Prince Jardinier marka paslanmaz çelik ve pirinç kombinasyonlu saksılar ve sulama kovaları bahçelere seçkinlik katıyor. Bahçe aletleri ve sulama sistemleri ise markanın en yeni modelleri arasında bulunuyor.

Çiçek desenli porselen gül makasları ve bakır aksesuarlı alet setleri, koton kumaştan üretilen bahçe önlükleri ile kömür, odun ve kuru yaprak çantaları özgün tasarımlarıyla dikkat çekiyor. El yapımı boyama dekoratif desenli terracotta saksılar ise bahçelere şık bir hava kazandırıyor

AHŞAP MOBİLYA ALACAKLARA TAVSİYELER

1970′ten beri mobilya sektörünün içerisinde yer alan Hasan Karcı ahşap mobilya alacakların özellikle şunlara dikkat etmelerini öneriyor: “Dolap kapakları iyi kapanmalı, çekmeceler kolay sürülebilmeli, çekmece içleri kıymık, budak vb. içermemeli, uzun raflarda orta destek bulunmalı, sürgülü kapılar ve dolaplar gıcırdamamalı ve kolayca sürülebilmeli, uzun kapılar sağlam menteşelerle iyice desteklenmeli, mobilyanın kostrüksiyonu sağlam ve güvenli olmalı, iç yüzey köşeleri pürüzlü olmamalı, iç aydınlatma kolayca yapılabilmeli, masa ayakları yere tam basmalı ve birbirleriyle tam uyumlu olmalı”.

Hasan Karcı kumaş kaplı mobilyaları seçerken ise öncelikle oturumu rahat, arkalığı çıkıntısız ve düzgün olmasına dikkat edilmesini öneriyor ve şu tavsiyelerde bulunuyor: “İskeleti kuvvetli olmalı, gıcırdamamalı, sallanmamalı; iskelet ve köşeler kumaşla iyi bir şekilde kaplanmalı; köşeler iyi birleştirilmiş ve yapıştırılmış olmalı; dikişler ve biyeler düzgün, desenler ortalanmış ve çizgiler dikişler uyumlu olmalı; minderler esnek ve koltukla tam uyumlu olmalı.”

Kanepe ve koltuk üzerindeki düğmeler güvenli bir biçimde dikilmiş olmasının önemi üzerinde duran Hasan Karcı, sürekli kullanılacak ürünler sağlam ve sık dokunmuş, temizlemek üzere çıkarılabilecek parçalar yırtılmayacak bir üründen yapılmış olması gerektiğini de vurguluyor.

İhtiyaç duyulan bir mobilyayı satın alırken her bakımdan rahat, kullanışlı ve kaliteli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Karcı, “Bu sebeplerden dolayı satın alınacak herhangi bir koltuk, kanepe, sandalye hakkında yeterli bilginiz olmalıdır. Bu bilgi çok sayıda mağaza gezilerek elde edilebilir. Görünüşü güzel olan bir mobilya rahat olmayabilir veya fiyatı uygun olmayabilir. Diğer taraftan dayanıklı, rahat ve uygun fiyatta olan mobilyanın da görünüşü güzel olmayabilir. Bu nedenle mobilyanın sadece dış görünüşüne bakmak yeterli değildir. Kullanılma biçimi kontrol edilmelidir”

DEKORATİF IŞIKLANDIRMALAR

Tavana asacağınız şık bir avize ile ortama sıcak bir görüntü katabilirsiniz. Konsolun üzerine t-ışıklar yerleştirebilirsiniz.
Modern bir ortam yaratmak istiyorsanız, ışığın yoğunluğunu mekanın tarzı üzerinde yoğunlaştırıp masanın üzerine şamdanda mumlar koyabilirsiniz.
Saydam abajur başlarını ve avizeleri natürel renklere boyayıp üzerlerine bir kat daha boya atarak hoş bir atmosfer sağlayabilirsiniz.
Yemek için dolapların altına yerleştirilmiş ışıkları yakmak yeterlidir. Bu tarz bir aydınlatma, ortama hem bar havası verir hem de daha sıcak bir atmosfer yaratır.

Mumlarınızı yemek masanızın üzerindeki şamdanlı bir avizenin içine yerleştirebilir, ayrıca bir konsolun üzerine avizeli lamba ve duvara da abajur başlıklı aplikler asabilirsiniz.
Mekana teatral bir hava katmak için yemek masasının üzerine çok küçük bir abajur koyabilirsiniz.
Sadece bardaklara ışık vermek ve ışıldamalarını sağlamak istiyorsanız, avizesi çevrilebilen ampullü bir abajurla bu işi görebilirsiniz.
Konukların üzerlerini aydınlatmak istiyorsanız yere konulan uzun ayaklı bir abajur size yardımcı olacaktır.
Mutfak işleri yaparken yararlanmak üzere, raflar ve dolapların altına düşük voltlu halojen spotlar kullanabilirsiniz….

DEKOR SPOT AYDINLATMA

Solar II, en son ampul teknolojisiyle uyumlu elektronik trafo/balastlarının yüksek kalitedeki teknik özellikleri ile son teknoloji ürünü olmasının yanı sıra iki farklı boy seçeneği ve tüm ampullere (çok dar açı 5°, dar açı 10°, geniş açı 25°, çok geniş açı 40°) uyumlu reflektörleri sayesinde hem yenilikçi hem de kullanım açısından oldukça esnek bir çözüm olma özelliği taşıyor. Reflektörlerin, herhangi bir montaj aletine gerek olmadan kolaylıkla değiştirilebilmesi zaman tasarrufu sağlarken, sahip olduğu üstün aydınlatma karakteristikleri sayesinde %75 - 80 gibi yüksek değerlerde ışık verimliliği elde ediliyor. Spot çerçevesinin, çevir-aç tekniği ile açılabilir olmasının yanı sıra, aksesuar değişimi ve adaptörünün ayarlanması da, Solar II’nin dizaynındaki önemli detaylarından bazıları.

Hem 3 fazlı hem de alçak-gerilim ray sistemleri ile kullanılabilen SOLAR II spotlar, ek aksesuarları yardımıyla raya monte edilmeksizin sıva üstü/gömme şekilde, yatay ve dikey olarak kullanılabiliyor. Buna ek olarak, DALI adaptör ile kullanılan yeni geliştirilmiş 7 fazlı rayı ile dinamik ve özel aydınlatma senaryolarının uygulanabildiği aydınlatma otomasyonu seçenekleri arasında yerini alıyor.

İki farklı boyu ve çeşitli renk seçenekleri Solar II’yi, esnek kullanım imkanı olan ve mekâna hoş bir ambiyans katan spot aydınlatma sistemine dönüştürüyor. 81 mm’lik dış çapı ile kompakt bir spot armatür olan Solar II S (small), ürün gamının küçük üyesi. Üzerindeki elektronik kontrol ünitesi adeta armatürün hoş bir aksesuarı gibi armatür gövdesiyle harmoni oluşturuyor. Bu armatür serisi, ısıyı çoğunlukla arkadan tahliye edebilecek dolayısıyla aydınlatılan objeden ısıyı uzaklaştırabilecek şekilde dizayn edildi. Solar II S’in bir büyük boyu olan Solar II M (medium), özellikle mağaza ve teşhir alanları aydınlatması için tasarlandı. QR111 QT12 düşük-gerilim halojen ve 35W / 70W kompakt metal halide ampuller ile kullanılabiliyor, ayrıca 35W / 70W kompakt metal halide ampullere özel tasarlanmış aksesuarları bulunuyor.

Buna ek olarak tüm modelleri için çeşitli renk ve UV/IR filtreleri, optik lensler, parlama/kamaşma önleyici aksesuarları bulunuyor. Armatür standart olarak beyaz, titan renkte üretiliyor ancak müşteri isteğine göre siyah renkte de üretilmesi mümkün.

UYGUN DEKOR ÖNERİLERİ

• Kanepelerinize yatırım yapın: Sade modeller her dekorasyon tarzına uyum sağlayabilir. Zigzag yaylı, kuş tüylü ya da elyaf dolgulu bir kanepeyi 10 – 15 yıl rahatlıkla kullanabilirsiniz.

• Aydınlatmalarda tasarruf: Tasarıma önem veriyorsanız, piyasada hem uygun fiyatlı, hem de orjinalini aratmayan modeller bulmanız mümkün.
• Perdede kalite: Eğer salonunuzun odak noktasını pencereleriniz oluşturuyorsa, perdeleriniz için yatırım yapmalısınız.Solmayan […]



• Sehpanız için: Koltuğun yanında kullanacağınız sehpanız için ekonomik davranabilirsiniz.

• Yemek takımı için kalite: Zarif, beyaz, poselen yemek takımını farklı renkte aksesuarlarla kombinleyerek her davette rahatlıkla kullanabilirsiniz.
• Servis takımları: Silikon ya da çelik servis setleri için para harcamak istemiyorsanız, ahşap servis setlerini daha ekonomik bir fiyata bulabilirsiniz. Üstelik tencere ve tavalarınızı da çizilmekten kurtarabilirsiniz.

• Yatak odasında kaliteli bir yatak: Sağa sola dönerken gıcırdayan bir yatak kimsenin hoşuna gitmez. Oysa dayanıklı ağaçtan üretilen modelleri senelerce kullanabilirsiniz.

• Doğru yastığı seçin: Kaliteli bir yastıkla her zaman daha rahat uyursunuz. Baş ve boyun bölgesini destekleyen bir ergonomi ve uygun oranlar yastık seçiminde çok önemli.

• Banyonuza seramik lavabo: Kaliteli ve dayanıklı beyaz bir lavabo satın alırsanız, uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsiniz. Şimdilerde çok moda olan cam ya da diğer sıra dışı formlar çok çekici olsa da modası çok çabuk geçebiliyor. Uzun vadede masraftan kaçınmak istiyorsanız, bu modelleri tercih etmeyin.

• Aksesuar alternatifleri: Banyo aksesuarlarınız için ille de tasarım diyenlerden değilseniz, piyasada farklı fiyat aralıklarında, renkli, metal ya da seramik gibi değişik seçenekler bulabilirsiniz.

• Çatal bıçaklarda dayanıklılık: Ucuz diye aldığınız çatal bıçaklar çabuk çizilir ve kolay bozulur. Özellikle 18/10 paslanmaz çelik takımları uzun yıllar bozulmadan kullanabilirsiniz.

• Yemek masası ve sandalyeler: Yemek masanız ve sandalyeleriniz için sağlam takımları tercih etmelisiniz. Sandalye ve masa yüksekliği, silinebilme kolaylığı da çok önemli.

• Mutfağınıza tencere seçerken: Bu konuda para harcamaktan çekinmeyin. Özellikle kalın alüminyum tabanlı çelik tencereler yüksek ısıya ve her tip pişirmeye dayanıklı olduklarından uzun yıllar kullanabilirsiniz.

ODALAR NASIL OLMALI

Öncelikli olarak, yetişkinlerin dinlenmesi ve hoşça vakit geçirmesi için tasarlanmış bu oda çok sayıda oturma seçeneğine sahip. Oturma odasında seçeneklerin çokça olması, sade ve pastel renklerin kullanılması, huzurlu bir ortamın yaratılıp ışığın maksimuma çıkarılmasında büyük rol oynar.

Masa lambaları, şamdanlar da akşamları loş bir hava yakalamanız konusunda etkili olur. Böylesi bir atmosferde çiçekli bir motifin kullanılması mekanda bütünselliğin yakalanmasını sağlar. Sandalyeler ve kanepeler için kullanacağınız örtüler de, çiçekli motifleri kullanmanız için pratik çözümlerdir.

Kullandığınız malzeme ve renkler, mobilya boyutları, doğru aydınlatma seçimi, tekstil ve aksesuar detayları. Tüm bunlar bir odanın akılcı ve doğru planlamasında etkili olan ana unsurlardır.

Unutulmaması gerekenler odayı kim kullanacak?
Depolama: Kitaplar, televizyon ve ses sistemi nereye yerleştirilecek?

Yer döşemesi: Sert ya da desenli yer döşemeleri oturma odaları için uygun olabilir.

Perde: Akşam saatlerinde loş ve sıcak ortamlar yaratmak için perdeler mükemmel çözümdür. Ancak gündüz oturma odanız yeterince ışık almıyorsa odanızın karanlık olmasına yol açabilir. Bu nedenle şık tüllerle güneşlik kullanmak uygun bir alternatif olabilir.

Mobilya: Bir kanepe bir ömre bedeldir! İşte bu sebeple yeni bir konsepte uydurmak için yeni bir kanepe satın almak zorunda kalmadan, örtü kullanarak pratik bir çözüme bavşurabilirsiniz.

Aydınlatma: Dimmerli başucu lambaları aydınlatma konusunda harikalar yaratır. Odanın farklı köşelerinde kullanacağınız abajur ve okuma lambaları akşamları konforlu bir atmosfer yaratmanızda faydalı olabilir.

Aksesuar: Taze çiçek, yastık, battaniye ve şallar odanıza renk katmanın mükemmel yollarıdır.

Sakin ve dinlendirici renkler seçin
Yatak odaları her şeyden önce huzurlu, sakin ve rahatlatan ortamlar olmalıdır. Pastel renklerde kombine edilmiş ahşap bir yatak, onu tamamlayan bir şifoniyer ve modası geçmeyecek çizgide bir gardırop sıcak bir ortam yaratmak için kullanılabilir. Küçük bir berjer ve paravan da odanıza şıklık eklemek için iyi bir seçenek olabilir.

Unutulmaması gerekenler
Depolama: Gömme dolaplar yerden kazanmak için pratik bir çözümdür. Böylece yatak odanızda şifoniyer veya komodinlerinizi rahat rahat koyabileceğiniz alanlar yaratmış olursunuz.

Yer döşemesi: Açık renk halılar yatak odaları için ideal olsa da, mekandaki hakim renge yakın bir tonda, tek renk bir halı da seçebilirsiniz.

Perde: İçerisini göstermeyecek tül veya güneşlikler yatak odaları için iyi bir çözüm olabilir.

Mobilya: Bir yatak odasının ana bileşenleri yanında koltuk, sandık gibi mobilyaları tercih etmek mekana farklı bir hava katar. Paravanlar yatak odalarında ayrı bölümler oluşturmak için kullanılabilir.

Aydınlatma: Tavandan aydınlatma elbette olmazsa olmazdır, ancak geceleri huzur dolu bir atmosfer yaratmak için başucunuza okuma lambası yerleştirmeyi de unutmayın.

Aksesuar: Koltuk üzerine atacağınız bir şal ya da yastıklar sakin renklerin hakim olduğu mekana renk katar.

Odanızı daha geniş ve aydınlık kılın
Yemek odalarının hem davetkar hem de pratik olması gerekir. Geleneksel bir yemek odasında İskandinav tarzı bir konsol depolama için mükemmel bir seçim olabilir. Aynı zamanda bir köşeye yerleştirilen küçük bir çalışma masası da planlamanıza katkı sağlayabilir. Doğru bir aydınlatma ise yaratmak istediğiniz ambiyansı oluşturmanızı kolaylaştıracaktır.

Mutfak Şıklığı
Mutfak - Yorum yok » - Eklenme Tarihi: Aralık, 28 at 2:25 pm
Mutfak ile oturma bölümü arasında hem mutfak tezgâhı hem de yemek masası olarak kullanılabilecek, alt kısmı depolama işlevi ören bir ayırıcı kullanabilirsiniz. Dekoratif, açık raflar kullanılabileceği gibi tavana kadar yüksek, kapalı tezgah üstü dolaplar da tercih edilebilir.

Mutfakta geçirilen zamanın kısa ve işlevsel olmasını tercih edenler için modern mutfak idealdir. Fonksiyonelliğin ön plana çıktığı mutfaklarda laminant kapaklar, krom aksesuarlar, dolap kapaklarında kumlu camlar kullanılabilir. Boy dolapları hem depolama işlevini yerine getirirler hem de şık görünümlüdürler.

Ahşabın öne çıktığı country tarzında ise genelde koyu, patine edilmiş ahşap dolaplar, çıtalı açık raflar, eski sıvalı davlumbaz gibi öğeler kullanılabilir. Tezgah ve dolaplar arasında seramik kullanacaksanız, kullanılacak seramik ebadı büyük değil küçük olmalıdır ki mekan olduğundan daha büyük algılanabilsin.

Mutfakta üç temel alan olan yemek pişirme, hazırlık ve yıkama alanlarının arasında belli mesafeler bırakılmalı. Genellikle açık mutfaklarda kullanılan L mutfak yerleşimi kare ve küçük mutfaklar için de idealdir. L mutfak daha çok depolama ve çalışma alanı sağlar, yürüme mesafeleri en aza iner. L mutfak düzeninde buzdolabı kapıya en yakın yere konulmalıdır.

Dilerseniz modüler hazır mutfak kullanabilirsiniz ya da kendi mutfağınıza göre tasarım yaptırabilirsiniz. Aksesuar olarak aspiratör, evye, raylı boy kiler dolabı, tezgah altı raylı kiler dolabı, döner sepet, öner af, tezgah üstü kepçelik, baharatlık ve kitap rafı kullanılabilir. Yer döşemesinde rengi koyu olmayan, doğal granit, doğal kompoze taşlar, mermer, suni mermer, traverten kullanabilirsiniz.

Pvc Yer Döşemesi
Zemin - Yorum yok » - Eklenme Tarihi: Aralık, 28 at 2:21 pm
Ev zeminin plastikle kaplamak 40 yıl önce ortaya çıkmış bir çözüm. Bakımı çok kolay ve yoğun kullanıma karşı dayanıklıdır. Günümüzde zemini plastikle kaplamaya, vinil (PVC) kaplama deniyor. PVC kaplama dendiğinde aklınıza sade ve işlevsel bir zemin geliyorsa, günümüzdeki PVC kaplama seçeneklerine daha yakından bakmanız gerekir. Artık her bütçeye, dekora ve zevke göre vinil kaplama seçeneği mevcut.

Üretim aşaması sırasında istenen varyasyonları yapmak mümkün. Vinil kaplamanın en büyük özellikleri, boşluksuz, sürekli bir görüntüsü olması, ahşap gibi emiciliği olmaması ve seramikte olduğu gibi birleşme çizgilerinin oluşmamasıdır.

Deri gibi zemini saran yapısı sayesinde kolay bakım yapılır. Vinil, alternatif olarak üretilen tek zemin kaplama çözümü değildir. 19. yüzyılın ortalarında ilk olarak kullanılan linoleum günümüzde de halen kullanılmaktadır.

Keten tohumu yağı, talaş, reçine, kireçtaşı ve pigmentlerden hem parçalı olarak hem de kağıt halinde üretilmişti. 60′larda hem mutfaklarda hem de banyolarda yaygın olarak kullanılıyordu. Linoleumun dezavantajı periyodik aralıklarla balmumu istemesiydi. Bu sebepten dolayı bakımı daha kolay olan PVC kaplamanın yolu açıldı.

Pvc’nin temel özellikleri
PVC’ye (polivinil klorid) çeşitli bileşimler eklenerek, ürüne renk, esneklik ve parlaklık gibi özellikler katılmaktadır.

PVC kaplamanın ana elemanı vinil tabakasıdır. Bir sıvı ile karıştırılan vinil rulo haline getirilerek zemine ince bir tabaka olarak yayılır. Daha sonra bu sıvı plastik, ısı ve havaya maruz bırakılır ve zemin sertleşir.

Bu şekilde üretilen vinil tabakası 18, 27, 36 cm2′lik parçalara bölünebilir. Bu çeşit vinil kaplamaya homojen denir, çünkü bütün zemin baştan aşağı aynıdır. Vinil parçalarının sentetik dolgularla birleştirilmesi ile dekoratif PVC kaplamalar (VCT) ortaya çıkar.

Bu tarz PVC kaplamaların saten cilası olduğu için periyodik olarak parlatılmaları gerekir. Dekoratif elemanlar, PVC kaplamanın içinde olduğu için yoğun kullanma sonucu aşınmazlar.

Aşınmaya dayanıklı PVC kaplamanın bünyesine karıştırılarak elde edilen dekoratif renkler ve desenler sınırlıdır. PVC zemin kaplama malzemesine dekorasyon varyasyonları katmanın yolu, üretim aşamasında baskı teknolojisinden yararlanmak ve farklı katlar oluşturmaktır. Bu üretim şekli heterojendir.

Katlı üretimde, önce köpük plastikten oluşan bir tabaka oluşturulur. Kireçtaşı ve kilden oluşan lifli bir tabaka, plastik tabakayı desteklemek için onun arkasına yapıştırılır. Çekirdek bölümün üzerine çekilen ince bir PVC tabakaya ise dekorasyon desenleri verilir. Dekoratif desenleri içeren bölümün üstüne ise yeni bir vinil tabak eklenir, bunun amacı desenleri aşınmadan korumaktır.

Bu son kat sayesinde PVC zemin cilaya ve bakıma gerek duymaz ve korunmuş olur. Bu tabakanın sağlamlığı hem zeminin görünüşü hem de kalıcılığı açısından önem taşır. Bazı PVC kaplamalarda urethane ile modifiye edilmiş plastik kullanılır ve böylece daha yüksek dayanıklılık sağlanır.

Çekirdek tabaka ve arkalık tabakası arasına laminat tabaka yerleştirilerek sağlamlığı arttırmak da kullanılan bir yöntemdir. Katlı vinil, hem parçalı hem de tabaka formunda üretilmektedir. Parçalı vinil, biraz daha kolay döşenir ve evinin zeminini kendi döşemek isteyenler bunu tercih ederler. Fakat parça vinilde desen çeşidi daha azdır.

Mermer Zemin Döşemesi
Zemin - Yorum yok » - Eklenme Tarihi: Aralık, 28 at 2:18 pm
Mermer, sert bir yapı malzemesi olduğundan iklim koşullarından ve ısı değişikliklerinden aşırı derecede etkilenmez. Ayrıca uygulandığı yapıyı dış etkenlerden koruyan bir malzeme olduğu için hijyenik yapılarıyla mikrop barındırmama özelliğine de sahiptir. Klasik tarzda döşenmiş bir mekânda tam parlak olmayan yarı parlak görünümdeki karo veya eskitme olarak tabir edilen antik döşemelerdeki yarı mat parlaklık, modern döşenmiş bir mekânda yerini tam parlak olarak hazırlanmış döşeme ve karo türü malzemelere bırakır. Cilalı ürünler uzun yıllar parlaklığını koruyabilen bir yapıya sahip oldukları için herhangi bir bakım gerektirmezler ve temizlikleri oldukça kolay uygulanır.

Döşeme ve kaplama dışında binaların iç ve dış mekânlarında gerçekleştirilecek uygulamalar için de uygunluk gösteren bu malzeme; cila, çekiçleme ve eskitme gibi çok çeşitli yüzey şekillendirme uygulamaları sayesinde hiçbir malzemenin sağlayamayacağı dayanıklılık ile zengin bir tasarım seçeneği oluşturur. Özellikle hamam mimarisi denildiği zaman akla gelen mermer, iç ve dış mekânlarda uygulama sonucu elde edilen görüntü ve renk çeşidi ile oldukça dekoratiftir. Antik çağların modern anlayışla birleştiği temizliği hayli kolay olan bu malzemenin deterjanlı bir bezle silinmesi ve yılda bir kez olmak üzere özel taş cilasıyla cilalanması yöntemi ile bakımı hayli kolaydır.

Granit Zemin Döşemesi
Zemin - Yorum yok » - Eklenme Tarihi: Aralık, 28 at 2:16 pm
Eski çağlarda üretimi ve işlenmesi çok zor şartlarda gerçekleştirilen granit, günümüzde gelişmiş metodlarla üretilmekte ve ilen teknoloji ile işlenerek mimari projelerde belirtilen boyut ve formlarda yapı sektörünün gereksinimlerini karşılamaktadır. Böylelikle mimarlar, iç mimarlar ve dekoratörler yapıların zemin döşemelerinde granitin geniş doku ve renk skalasından yararlanarak istenilen boyutlarda doğal, sağlam ve estetik bir yapı malzemesi kullanabilme olanağına kavuşmaktadırlar.

Modern mimaride yapıları dış etkenlerden koruyan granit, yapı içi iklimi muhafaza etmesi, periyodik bakımlara ihtiyaç duymaması ve yıllarca ilk günkü görüntüsünü sürdürmesi özellikleriyle kullanım alanı gittikçe artan malzemeler arasında ön sıralarda gelmekte. İri damarlı bir kaya olan granit, çok sert olması nedeniyle mutfaklar için en ideal malzemedir.

Doğal ve hijyenik bir malzeme olan granit estetik görünümü ile de tercih edilen bir yapıya sahiptir. Ultraviyole ışık etkilerine karşı dayanıklı olan ve renk kaybetmeyen granit, uzun yıllar doku ve rengini koruma özelliğine sahiptir. Isıdan etkilenmeyen ve yangına karşı dayanıklılığı çok güçlü olan ürün, özel bir periyodik bakım gerektirmez. Doğal granit renk ve doku zenginliği, estetik görünümü, dayanıklılığı, uzun ömürlü yapısı ve periyodik bakım gerektirmeyişi ile her geçen gün daha fazla aranan ve tercih edilen bir yapı malzemesi olma özelliğine sahiptir.

Doğal granit ince bir kaplama malzemesi olmayışının yanı sıra masif bir malzeme olup uygulanacağı yer ve projedeki kalınlığa uygun olarak kesilebilmekte ve proje bazında ölçülenin Temizliği özel bir malzeme gerektirmeksizin yapılabilen granit günlük temizlik malzemeleriyle temizlenir. Bıçak darbeleri, sert ve ağır malzemelerin düşmesi ile kesilip, çizilmez ve yanmaz.

Değerli taş sektöründe çok önemli kalemlerden biri olan granit, özellikle desen ve dayanıklılık açısından titizlik gerektiren işlerde kullanılır.
Binaların içinde yer döşemesi, duvar kaplaması, basamak, sütun, şömine, mutfak ve banyo kaplaması olarak yaygın şekilde kullanılan bu malzeme, dayanıklılığı nedeniyle kaldırım ve döşeme taşı olarak da kamusal alanlarda kullanılmaktadır.