7 Ocak 2008 Pazartesi

DEKOR SPOT AYDINLATMA

Solar II, en son ampul teknolojisiyle uyumlu elektronik trafo/balastlarının yüksek kalitedeki teknik özellikleri ile son teknoloji ürünü olmasının yanı sıra iki farklı boy seçeneği ve tüm ampullere (çok dar açı 5°, dar açı 10°, geniş açı 25°, çok geniş açı 40°) uyumlu reflektörleri sayesinde hem yenilikçi hem de kullanım açısından oldukça esnek bir çözüm olma özelliği taşıyor. Reflektörlerin, herhangi bir montaj aletine gerek olmadan kolaylıkla değiştirilebilmesi zaman tasarrufu sağlarken, sahip olduğu üstün aydınlatma karakteristikleri sayesinde %75 - 80 gibi yüksek değerlerde ışık verimliliği elde ediliyor. Spot çerçevesinin, çevir-aç tekniği ile açılabilir olmasının yanı sıra, aksesuar değişimi ve adaptörünün ayarlanması da, Solar II’nin dizaynındaki önemli detaylarından bazıları.

Hem 3 fazlı hem de alçak-gerilim ray sistemleri ile kullanılabilen SOLAR II spotlar, ek aksesuarları yardımıyla raya monte edilmeksizin sıva üstü/gömme şekilde, yatay ve dikey olarak kullanılabiliyor. Buna ek olarak, DALI adaptör ile kullanılan yeni geliştirilmiş 7 fazlı rayı ile dinamik ve özel aydınlatma senaryolarının uygulanabildiği aydınlatma otomasyonu seçenekleri arasında yerini alıyor.

İki farklı boyu ve çeşitli renk seçenekleri Solar II’yi, esnek kullanım imkanı olan ve mekâna hoş bir ambiyans katan spot aydınlatma sistemine dönüştürüyor. 81 mm’lik dış çapı ile kompakt bir spot armatür olan Solar II S (small), ürün gamının küçük üyesi. Üzerindeki elektronik kontrol ünitesi adeta armatürün hoş bir aksesuarı gibi armatür gövdesiyle harmoni oluşturuyor. Bu armatür serisi, ısıyı çoğunlukla arkadan tahliye edebilecek dolayısıyla aydınlatılan objeden ısıyı uzaklaştırabilecek şekilde dizayn edildi. Solar II S’in bir büyük boyu olan Solar II M (medium), özellikle mağaza ve teşhir alanları aydınlatması için tasarlandı. QR111 QT12 düşük-gerilim halojen ve 35W / 70W kompakt metal halide ampuller ile kullanılabiliyor, ayrıca 35W / 70W kompakt metal halide ampullere özel tasarlanmış aksesuarları bulunuyor.

Buna ek olarak tüm modelleri için çeşitli renk ve UV/IR filtreleri, optik lensler, parlama/kamaşma önleyici aksesuarları bulunuyor. Armatür standart olarak beyaz, titan renkte üretiliyor ancak müşteri isteğine göre siyah renkte de üretilmesi mümkün.

Hiç yorum yok: